„4 for Europe” országos döntő

  1. december 16-i döntővel véget ért a „4 for Europe” középiskolások számára kiírt uniós témájú országos vetélkedő.

A vetélkedőt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a Katona József Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezte meg.

A vetélkedőre 186, négyfős középiskolai diákokból álló csapat jelentkezett. Az iskolában lezajlott on-line fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, köztünk iskolánk Eurozone-A3 elnevezésű csapata is.

A 2016. november 17-én megrendezésre kerülő Budapest – Közép-Magyarország-i regionális döntőt a csapat megnyerte, és bejutott az országos döntőre.

Az országos döntőre 2016. december 16-án került. A csapatok a versenyre három „beugró” feladatot kaptak. Technikai eszközök igénybevétele nélkül 60 másodperc alatt kellett bemutatkozniuk, a 2017-ben 30. évfordulóját ünneplő Erasmus+ programhoz plakátot készíteniük és az iskolai kulturális nap megvalósításáról beszámolniuk. A döntő többi feladatát a csapatok a helyszínen oldották meg.

Az Eurozone-A3 csapat tagjai, Kiss Csilla 11. c, Náfrádi Gergely Artúr 11. a, Kiss Dávid 10. b és Kovács Domokos Péter 10. b osztályos tanulók a harmadik helyezést szerezték meg. A csapat tagjai és felkészítő tanáruk – Jeskó Rita – az Európai Unió soros elnökségét 2016. második felében betöltő Szlovákiába látogathatnak el többnapos tanulmányi út során.

Az első helyen az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium csapata végzett. A második helyezést a szolnoki Verseghy Gimnázium csapata érte el.

Gratulálunk a csapatnak az elért az eredményhez!