Adó 1%

Tisztelt Támogatónk!

 

Örömünkre szolgál, ha adója 1%-át iskolánk alapítványának ajánlja fel!

Tehetséges Gyermekekért Alapítvány

(adószáma:     18667352-1-13)

Rendelkező nyilatkozatot kérhet a Schiller Gimnáziumból gyermekén keresztül is.

 

Az alábbi írásban a személyi jövedelemadó 1%-ával való rendelkezés mikéntjéről tájékozódhat.

Hasznos tudnivalók
a személyi jövedelemadó 1%-val való rendelkezésről.

  1. Határidők:
  2. (Munkáltató készíti az adóbevallást)

Munkáltatói adómegállapításhoz kapcsolva 2017. május 10-ig a bevallás részeként a 1053. és 1053E számú bevallás Egysza lapjának kitöltésével, lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban elhelyezve a munkáltatónak átadva.

  1. (NAV készíti az adóbevallást)

A különálló rendelkezési nyilatkozatát önállóan 2017. május 22-ig egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen, vagy elektronikus úton is eljuttathatja az adóhatósághoz. A nyilatkozatnak a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie, de nem szükséges a formanyomtatvány.

Vigyázat, ha május 22-e után küldi be a rendelkező nyilatkozatot, az nem lesz érvényes!

  1. Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át?

Az a magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizeti az Adóhatóságnak, vagy részletfizetési, fizetési halasztási engedélye van a NAV-tól.

  1. Mit kell tartalmaznia az adózó nyilatkozatának?

A magánszemély nyilatkozatban rendelkezhet befizetett adójának egy százalékáról valamely, – az 1996. évi CXXVI. Törvényben meghatározott – szervezet javára. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a választott szervezet adószámát, és tartalmazhatja (de nem kötelező!) a szervezet nevét is. Csak egy civil szervezetet lehet egyszerre ezen az úton adományhoz juttatni, és a befizetett adó 1%-áról csak teljes egészében lehet rendelkezni.

Az egyházakkal és a kiemelt költségvetési irányzattal kapcsolatosan külön, a befizetett adó további 1%-ának tekintetében lehet nyilatkozni. Az adófizető azonban összesen két külön nyilatkozatot tehet, egy civil szervezet (vagy a törvényben nevesített további szervezetek) és egy egyház/kiemelt költségvetési előirányzat javára (1+1%). A NAV-nak megküldött nyilatkozat tartalma adótitoknak minősül, amelyet a NAV  öt évig tárol.

Pilisvörösvár, 2017. 03. 02.

Támogatását köszönjük!

Neubrandt István
kuratóriumi elnök