Az Európai Parlament Nagykövet-iskolájának szakköre

Az Európai Parlament Nagykövet-iskolájaként feladatunk, hogy az Európai Unióval kapcsolatos ismereteket terjesszük, és minél több diák számára érthetőbbé váljon az Unió. Ennek fényében a tanév kezdete óta szakkört szervezünk. Minden szerdán 14:30-tól találkozunk az érdeklődő diákokkal. A szakköri foglalkozások témáit az Európai Parlament Junior Nagykövetei együtt dolgozzák ki Jeskó Rita tanárnővel. Megvitatunk aktuális kérdéseket, feldolgozzuk az EU szakpolitikáját, készülünk európai uniós témában rendezett versenyekre, tervezzük az iskolai könyvtárban működtetett EurópaPontunk folyamatos frissítését. A foglalkozás során törekszünk a kétnyelvűségre (pl. német nyelvű információs filmek megtekintése).

A lelkes résztvevők más iskolai rendezvényeken is aktív szerepet vállalnak, legutóbb például az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából tartottak rövid prezentációt az osztályfőnöki órákon.

Jelenleg 8-10 fő körül vesznek részt a diákok a szakkörön, de örömmel várunk mindenkit, aki bármilyen érdeklődést érez az Európai Unió iránt, és szívesen csatlakozna a csapathoz.