Birtokba vettük a futópályát

December 2-án pénteken, ünnepélyes keretek között felavattuk iskolánk új atlétikai létesítményét, a 82 m-es futópályát, a távolugró gödröt, és a súlylökő kört. Az avatást jelképező szalagot Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Gromon István, Pilisvörösvár város polgármestere és Szabóné Bogár Erika igazgató asszony vágta át. Rajtuk kívül a zord időjárás ellenére megtisztelte jelenlétével rendezvényünket Martinek János, többszörös olimpiai-, világ-,  és Európa-bajnok öttusázó, Egri Gyula, a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnöke, az MNOÖ irodavezetője és oktatási referense, valamint a Vásár téri Német Nemzetiségi Általános Iskola képviselői.

Prokópius Gergely 7.a osztályos tanuló a futás szépségéről  szavalt a megjelenteknek, majd igazgató asszony beszédét követően Heinek Ottó elnök úr mondta el gondolatait. A iskola atlétáinak rövid bemutatója után egy alkalmi tanárválogatott, élükön az olimpiai bajnokkal, futott egy kört a pályán, majd az iskola diákjai vehették birtokukba a létesítményt.

Reméljük, a korszerű, ízületbarát pálya sok örömet, balesetmentes sportolási lehetőséget biztosít a jövőben tanulóinknak a mindennapos testnevelésben és versenyfelkészítésben, valamint tanárainknak is lehetőséget kínál a testmozgásra.

img_1356

img_1452

img_1483

img_1536

img_1649