Bogár-Szabó András nemzetközi sikere

Bogár-Szabó András iskolánk 8. c osztályos tanulója. Rendkívül sokoldalú érdeklődési körének köszönhetően, számtalan pályázaton ért már el kiemelkedő eredményt. Többek között II. helyezést ért el a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont és a Szegedi Egyetem Germán Filológiai Intézete által kiírt „Európa ifjú költője” műfordító versenyen.

Ezt követően egy nemzetközi pályázatot nyert meg, melyről az alábbi sorok szólnak.

A „this human world” filmfesztivált az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az ENSZ Információs Szolgálata (UNIS) hirdette meg. A filmfesztiválnak része volt a diákok számára kiírt rövidfilm-pályázat, melyen Magyarország, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia diákjai vehettek részt. A kiírás szerint ebben az évben a jövőnkről, jövőképünkről szóló egy-két perces diákfilmeket vártak.

A rövidfilmemhez András kerítéseket fényképezett. Több mint 200 képből állt össze az üzenete: „Gondoljuk végig, vajon a kerítéseink valóban a betolakodóktól védenek-e minket, vagy inkább minket zárnak el a külvilágtól?”

A filmemet a szakértői zsűri az első helyezésre ítélte méltónak. A díjat december 5-én Bécsben vehette át, ahol valódi mozivásznon láthatta viszont alkotását.

Gratulálunk az elért eredményeihez és további sikereket kívánunk Andrásnak!