GJU találkozó Zsámbékon

2016. november 7-9 között Zsámbékon került megrendezésre a második Nemzetiségi Ifjúsági Találkozó a Magyarországi Ifjú Németek Szövetsége (GJU) és a Lochberg tánccsoport szervezésében, amelyen az igazgatónő javaslatára mi is részt vettünk.

A közösen eltöltött hétvége a regisztrációval kezdődött. A szállás elfoglalását követően mind átsétáltunk az Ifjúsági Házba, hogy az este további részét együtt töltsük el. Miután mindenkivel megismerkedtünk, elkezdődött az este várva várt része, az éneklés harmonika kísérettel. Olyan jó hangulat kerekedett, hogy néhányan még táncra is perdültek. Sajnos éjfél körül befejeződött az éneklés, mivel pihenésre is szükségünk volt ahhoz, hogy a szombati zsámbéki túrát bírjuk. A túra során megnéztük a Helytörténeti Múzeumot, valamint a Lámpamúzeumot.

Nem csak múzeumokban jártunk, hanem megnéztük Zsámbék legrégebbi nevezetességét, a XIII. századi templomot, valamint számos más látnivalót. Ebéd után workshop-on vettünk részt, amelyen dr. Erb Mária tartott nekünk előadást az identitás, valamint a nyelv fontosságáról. A délután további részében csapatépítő játékokat játszottunk. Az este és az egész hétvége egy svábbállal zárult. A fáradtság ellenére mindenki addig táncolt, amíg szusszal bírta. Másnap reggel megállapítottuk, hogy gyorsan elszaladt a hétvége, már mindenki csomagol, és a hazaútra készül, de nem hagytuk, hogy ez elszomorítson minket! Megbeszéltük, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy találkoztunk.

Marlok Regina, Eggenhofer Sára 12.a