Ha csütörtök reggel, akkor JDI…

A 2015/16-os tanévben is megtartottuk német nyelvű „érvelő”- szakkörünket. Csütörtök reggelenként találkoztunk, hogy fontos témákról vitatkozzunk, mint pl. a menekültkérdés, a hálapénz vagy iskolánk nemzetiségi jellege.

A szakkörön 9, 10. és 11. –es tanulók vettek részt: Kiss Bernadett, Kiss Dávid, Kovács Domokos, Balogh Eszter, Biszák Otília és Kómár Rebeka. A szakkört vezették: dr. Hidas Ildikó tanárnő, aki már évek óta irányítja az „érvelő” diákokat, Mukics Nicole tanárnő és német vendégtanárunk, Bernd Plambeck tanár úr.
Március végén Bernadett és Dávid meghívást kapott a budapesti Goethe- Intézetbe, ahol 30 másik magyar diákkal együtt gyakorolhatták az érvelési technikákat.

A versenyen a nagy siker ezúttal elmaradt, de a területi döntők során diákjaink hasznos tapasztalatokat szerezhettek.

Csütörtök reggelente azonban még továbbra is rendszeresen találkoztunk, hogy baráti körben „vitatkozzunk” különböző témákról.

Aki ebben a tanévben szeretne csatlakozni hozzánk, forduljon bizalommal Hidas tanárnőhöz vagy hozzám!

Bernd Plambeck

A „Jugend debattiert international” egy németnyelvű verseny Kelet- és Közép Európa 8 országának diákjai számára. A verseny a diákok kritikai gondolkodásmódját fejleszti politikai és társadalmi témák feldolgozásán keresztül. A német nyelven zajló vita hozzájárul a diákok nyelvtudásának elmélyüléséhez. A verseny anyagi feltételeit a német állam biztosítja.