Ismét PAPÍRGYŰJTÉS!

Iskolánk Diákönkormányzata hosszú évek óta minden áprilisban megszervezi a papírgyűjtést. Idén is lehetősége van az osztályoknak plusz pénzhez jutni és tenni a környezetünkért.

Kedves Diákok!

Föld napja (április 22.) alkalmából a DÖK idén is papírgyűjtést szervez. Április 16-tól (hétfő) április 20-ig (péntek) naponta kétszer, reggel 7:00 és 7:55, valamint délután 14:30 és 16:00 között lehet mérésre leadni osztályonként a gyűjtött papírt.

mérlegelésre hátul, a konténer mellett, a Petőfi utcai bejáratnál kerül sor. Akik autóval hoznak papírt, a Petőfi utcai parkolónál tudnak a konténerhez legközelebb megállni. A konténer egész héten az udvaron lesz, ezért a mérlegelést követően minden osztálynak segítenie kell bepakolni a konténerbe az általa hozott papírt, amennyiben ez nem történik meg, a hozott mennyiség felét a DÖK részére vagy az éppen segítő diákok osztályához írjuk.. A konténer április 20-án délelőtt kerül elszállításra az addig összegyűjtött mennyiséggel, így pénteken már csak reggel 7:55-ig lehet papírt hozni

A papírgyűjtés hasznossága mellett egyben ez egy verseny is az osztályok között.

Az osztályonként összegyűjtött papír súlyáért kapott összeget (1 kg = 15 Ft) helyezésenként más-más arányban kapja vissza az osztály. Az első helyezett az összeg 100 %-át, a második a 80 %-át, a harmadik a 70 %-át. A többi résztvevő osztály az általuk gyűjtött papírért járó összeg 60 %-át kapja meg. Amennyiben 3 tonna felett lesz a konténer, a részesedés arányát növeljük.

Idén is lehet hullámkartont hozni, de külön lehet csak a konténerbe tenni. A mérés és a tárolás miatt kérjük az újságokat és a hullámkartont külön-külön kisebb kötegenként összekötve vagy zsákban hozni.

            Reméljük, minél több osztály aktívan részt vesz a papírgyűjtésben.