MEGKEZDŐDIK A TETŐ FELÚJÍTÁSA A FRIEDRICH SCHILLER GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUMBAN

Iskolánk tetőhéjazatának felújítását hosszú, több hónapos munkát (terveztetés, közbeszerzési eljárás lebonyolítása) követően  2021. augusztusában állami támogatás segítségével indítja meg fenntartónk, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. A tetőcsere és -szigetelés tervezési munkálatai három ütemre oszlanak, jelenleg az első ütemre elkészült tervek alapján indulnak meg a kiviteli munkálatok.

Az első építési ütemben a főbejárattól balra lévő kollégium, konyha és ebédlő szárny tetőcseréjére kerül sor. Az épületegyüttes különböző szárnyainak tetőrészeit az MNOÖ további támogatási források felkutatásával több szakaszban kívánja felújítani.

 Az épületegyüttes tetőcseréje a legsürgetőbb feladatok közé tartozik, mert a tetők a fedések karbantartása mellett is több helyen beáznak, a régebbi tetőszakaszokon mohássá váltak, a szegélyek és csatlakozások állandó javítgatást igényeltek. A téli-nyári hőingás megrongálta a szerkezetet, a már meglévő sérüléseket pedig a szél és a csapadék csak tovább növelte.

A most induló beruházásban a korábbi bitumenes zsindely helyett időtállóbb, fémlemez anyagú tető kerül felhelyezésre. Az első ütemben a kivitelezés tervezett időtartama 120 nap. Az építési munkálatok alatt mind az iskola, mind a kivitelező különös tekintettel lesz arra, hogy a munkálatok közben iskolai oktatás zavartalan legyen.

A munkálatok miatt 2021. augusztus 19. 9.00-tól az intézmény Szabadság út felőli főbejárata lezárásra kerül, várhatóan 6-8 hétig munkaterület lesz az épület előtti rész.

Ezalatt az iskolába való be- és kilépés a Major utca felőli „régi portán” keresztül történik.

Reméljük, hogy a megújuló szép, korszerű és hasznos tetőtőszerkezet kárpótol majd mindenkit a felújítással járó kisebb kellemetlenségekért.

Köszönjük fenntartónk, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata segítő közreműködését!

Megértésüket köszönjük!