Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj Program – ALUMNI- találkozó Gárdonyban

2021. június 18-20 között a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága találkozóra hívta az Ösztöndíjprogram elmúlt 10 évének ösztöndíjasait a Velencei-tó partjára.

A hétvégi program első estéjére meghívást kaptunk az Államtitkárságtól, hogy jelenlegi diákjaink, ill. ösztöndíjvárományosaink is részt vehessenek a hivatalos megnyitón, ill. a Bagossy Brothers Company koncertjén. A rendezvényre Igazgató Asszony és Igazgatóhelyettes Úr kíséretében 5 diák utazott el.

A megnyitó ünnepségen részt vett és beszédet mondott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Mindketten hangsúlyozták a nemzetiségek szerepét és kiemelték a fiatalok felelősségét a Magyarországon élő nemzetiségek fennmaradása szempontjából, melyhez reményeik szerint a 10 éve sikeresen működő ösztöndíjprogram is hozzájárul.

Meglepetésként értesültünk arról, hogy az ünnepség keretében kerül sor az idei tanévben ösztöndíjat nyert tanulóink ösztöndíjának ünnepélyes átadására. Almási Dorka (11.a) és Hasenfratz Katalin (11.c) osztályos tanulók vehették át oklevelüket Gulyás Gergely miniszter úrtól, ill. Soltész Miklós államtitkár úrtól.

Az átadót követően közösen élvezhették az egykori és jelenlegi Schilleres ösztöndíjas diákok a Bagossy Brothers Company élő koncertjét és a csodaszép naplementét.

Köszönjük szépen az Államtitkárságnak a lehetőséget!