Netmentor siker a Schillerben

A 2019/20-as tanév elején jelentkezett iskolánk a Digitális Jólét Program NETMENTOR programjára, melynek keretében kilencedikes diákjaink: Hadnagy Ádám, Kátai János, Kerékgyártó Richárd, Rácz Dávid, Radnai Tamás (9b), Kóczián Blanka, Kovács-Simon Adél, Lévai Anna, Wieszt Lora (9c), Chorendzsák Hannó (9d) és Bori Bianka (9N), valamint patrónustanáraik Zoltai-Jantó Ildikó és Meszlényi-Bodnár Gyöngyi tanárnők a tudatos médiahasználattal kapcsolatos képzéseken vettek részt. A program célja az volt, hogy a felsőbb éves diákok , mint kortárs mentorok adják majd át a tudásukat a hetedikeseknek. Netmentoraink a tanév első felében lelkesen készültek az általuk megtartott órákra és sok hasznos információt osztottak meg a kisebbekkel.

A digitális munkarend alatt Hadnagy Ádám, Kerékgyáró Richárd és Radnai Tamás a Netmentor program versenyfelhívására videót készítettek, mely az „oversharing” fogalmát magyarázza el egy kisfilmben. Az ötlet onnan jött, hogy „a karantén által felszabadult többlet időben az emberek nagy része sokkal több dolgot kezdett megosztani, mint amennyit átlagosan szokott. Ez érthető, mivel személyes kontakt híján valahogyan jelt kellett adnunk magunkról, viszont ezt nem szabad túlzásba vinni. Erre van egy szakszó, az OVERSHARING.” (Radnai Tamás)

A filmforgatás viszont nem volt egyszerű a karantén idejében: „Mivel ebben a nehéz időszakban nem tudtunk olyan gyakran találkozni, ezért megpróbáltuk egy nap alatt leforgatni a filmet. A videóban a fogalmat humoros köntösbe helyeztük, hogy ezáltal sikerüljön jobban megfognunk a fiatalságot, de ezzel együtt felhívjuk a dolog veszélyeire is a figyelmet.” (R.T.)

A filmmel a fiúk megnyerték a versenyt. Szívből gratulálunk nekik a sikerhez!

Nagyon örülünk az első helyezésnek és nyitottak vagyunk újabb projektek megvalósítására”- nyilatkozták az eredményre reagálva.

A film megtekinthető a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=EoMB9bjXwo8

A képen: Radnai Tamás, Hadnagy Ádám és Kerékgyártó Richárd