Országos döntőbe jutottak kosarasaink!

Iskolánk fiú kosarasai –  Tichov Dominik, Pintér Máté, Kovács Domonkos, Manhertz Albert – bejutottak a B33 Diákolimpia Országos döntőjébe a hétfőn megrendezett Regionális Döntő játéknapja után.

Csapatunk, Nógrád, Pest, Bács-Kiskun és Békés megye legjobbjait utasította maga mögé a fővárosi Tüske Csarnokban.

Már a csoportmérkőzéseink is hoztak, izgalmakat rendesen, első mérkőzésünket, játékosaink kiváló dobószázalékának köszönhetően, fölényesen nyertük. A második megmérettetésen a fiúk igazán nagy küzdőképességről tettek tanúbizonyságot. Sikerült csoportelsőként továbbjutnunk az egyenes kieséses szakaszba. Itt Törökbálint 2. számú csapatával kerültünk össze, őket már egyszer a Pest Megyei Döntőben megvertük. Szép, okos játékkal most is diadalmaskodtunk felettük. A Megyei Döntőben nálunk jobbnak bizonyult és ezzel első helyen végzett csapattal, csak a döntőben találkozhattunk volna, de ők a főtáblán elvéreztek. Nekünk a szegedi Sárvári Gimnázium csapata jutott, akik igen nagy játékerőt képviselnek. Velük sokáig fej-fej mellett haladtunk, nagyon keményen játszottak, sok faultot ütöttek. Itt nagyon sokat számított, hogy fiaink nem foglalkoztak a faultokkal, a játékvezetői ítéletekkel, hanem tették a dolgukat. Az ellenfél azonban teljesen elvesztette a fejét, így a játék végén már behozhatatlan előnyre tettünk szert. Okos játékkal jutottunk a B 33 Regionális Döntő döntőjébe, ami egyben garanciája is a B33 Országos Döntőre való kijutásnak. A fiúk ekkor már nagyon elfáradtak, hisz reggel 9 óta csak a játékra koncentráltak. Mikor elértük a számunkra fontos célt, kicsit leengedtek. Így sajnos a 4 órakor sorra kerülő aranyéremért vívott harcban, már nem sikerült a jó dobóformánkat hozni, elég sima vereséget szenvedtünk a kecskeméti gimnázium csapatától, akik korrekt játékban múltak felül minket.

Nagy reményekkel készülünk az Országos Döntőre.

Büszke vagyok a játékosaimra és köszönöm az iskolának a lehetőséget, a kollégáknak a játékosok nélkülözését a tanítási órákról.

Németh Csilla