Schiller-verseny

Hagyományainkhoz híven 2017. november 21-én idén is megrendezésre került iskolánkban a Schiller – verseny. E rendezvénnyel városunk és a pilisi térség nyolcadikosait szeretnék megszólítani és számukra vonzóvá tenni német tanulmányaik gimnáziumi folytatását.

A diákok megmérethették német nyelvtudásukat egy számukra összeállított nyelvi teszt kitöltésével. A tesztet 36 fő oldotta meg, az első 6 helyezett teljesítménye alapján felvételt nyert gimnáziumunkba. Dobogós helyeinket a pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola 3 diákja nyerte meg.

A csapatversenyen 12 csapat vett részt. A vetélkedő keretében a tanulók interaktív módon megismerhették Friedrich Schiller életének három fő állomását, Marbachot/ Stuttgartot, Lipcsét és Weimart. Mindenki találhatott kedvére való feladatot: a diákok kibontakoztathatták művészi készségeiket, festettek, képeslapot írtak, véleményt formáltak, internetes kutatást végeztek, megcsodálhatták a városok legjelentősebb látnivalóit és még egy kis mozizás is belefért a délutánba.

Az első helyen a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói végeztek.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, és reméljük, a diákok életük során felkereshetik ezeket a német városokat és fellelik majd Schiller nyomát.

 

Szervezők: Dr. Gór Szilvia, Juhász Anita és Pusztai Melinda