Tarnai Andrea tanárnő megyei kitüntetést kapott

(Fotó: Klotz Mária)

A Pest Megyei Német Önkormányzat minden évben kitünteti azokat az óvónőket, általános iskolai és gimnáziumi tanárokat, akik munkájuk során sokat tettek a német nemzetiség hagyományainak, nyelvének továbbadásáért.

Az idei kitüntetéseket, 2017. április 6-án, a megyei német nyelvű vers- és prózamondó verseny keretében adták át Újhartyánban.

Büszkék vagyunk arra, hogy idén Tarnai Andrea tanárnő, iskolánk földrajztanára is a díjazottak között volt. Tarnai tanárnő több évtizedes munkája elismeréseként vehette át a Katharina- Kreisz- díjat.

Tarnai Andrea 1991 óta tanít iskolánkban. Eleinte német nyelvet oktatott, majd a kétnyelvű nemzetiségi képzés bevezetése után elvállalta a földrajz német nyelven történő oktatását. Ehhez saját maga gyártotta a német nyelvű segédanyagokat, fordította a tananyagot. 2005-ben az ELTE földrajz szakán szerezte meg másoddiplomáját.

Az élethosszig tartó tanulás jegyében folyamatosan vesz részt továbbképzéseken azóta is, tapasztalatait megosztja fiatalabb kollégáival, és diákjait lelkesen készíti fel földrajzversenyekre.

 

Tarnai tanárnő 25 éve tanít a Schiller Gimnáziumban, melynek során diákok százaival szeretette meg a földrajzot. Kedves, szerény, megbízható személyiségével példakép kollégák és diákok számára egyaránt.

 

A kétnyelvű nemzetiségi oktatás bevezetésében és terjesztésében végzett tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést április 6-án 3 másik díjazottal együtt.

 

Tarnai tanárnő, szívből gratulálunk az elismeréshez!