Továbbtanulás német nyelvterületen

2016 májusában iskolánk vendége volt Franziska Bender, Németországból érkezett pályaválasztási tanácsadó, aki – ugyanúgy, mint elődei az elmúlt 3 évben – a lehetőségek iránt érdeklődő 11. évfolyamos diákjainkat tájékoztatta a német felsőoktatási rendszerről, ill. a duális képzés felépítéséről.

A tanácsadás keretében a tanulók elgondolkozhattak azokon a kérdéseken, mit szeretnének, mire képesek, és mire van szükség a munkaerőpiacon. Az előadást követően egyéni tanácsadásra került sor, ahol a diákok elképzeléseinek megfelelő továbbtanulási lehetőségekről esett szó.

A 2 napos látogatás végén mindenki elégedett volt: a diákok örültek a személyes beszélgetésnek, a tanácsadó pedig pozitívan nyilatkozott a résztvevők érdeklődéséről és német nyelvtudásáról.

A látogatást koordináló Bernd Plambeck tanár úr szerint nagyon motiváló a diákok számára, hogy német nyelven kapnak szakszerű tanácsadást, amely megkönnyíti számukra a következő lépést:  részt venni egy próbahéten a wilhelmshafeni Jade-főiskolán, vagy bepillantani Baden-Württembergben a duális képzésbe. A felkínált programokra az iskolánkban lehet jelentkezni.