„Wallenberg nyomán”

Iskolánkat már másodjára képviseli egy csapat a „Wallenberg nyomán” elnevezésű országos történelmi versenyen, és nagy örömünkre idén is egy győztes elődöntőről számolhatunk be. Csapatunk, a KD^3  (Kiss Dóri 10. b, Kiss Dávid 11. a, Kovács Domokos 11. b; felkészítő tanár: Pusztai Melinda) első helyezést ért el a verseny Pest megyei területi elődöntőjén 2017. november 14-én Vácott.

A vetélkedőt a Raoul Wallenberg Egyesület szervezi magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára a holokausztra, Raoul Wallenbergre és más embermentőkre való élénk emlékezés céljával. Az elődöntőn volt érvelési képességet, kreativitást, általános műveltséget és speciális lexikális tudást igénylő feladat is. Előzetes feladatként július közepe óta rendszeresen töltünk fel képeket és hosszabb-rövidebb leírásokat a verseny témájába illő emlékhelyekről, eseményekről egy facebook profilra („Pilisvörösvár Kádéaköbön”), valamint egy 93 éves holokauszt-túlélővel is készítettünk egy interjút.

A verseny döntőjére 2018. január 25-én kerül sor Budapesten a Külügyminisztériumban, ill. a Holokauszt Emlékközpontban. A felkészülésnek tehát nincs még vége, folytatjuk az ismerkedést olyan hősökkel, akik emberek tudtak maradni emberpróbáló időkben is…