4 for Europe 2022

A 4 for Europe versenyre jelentkező csapatoknak a verseny első fordulójában online feladatokat kellett megoldani, illetve egy maximum 2 perces kreatív videóval is készülni kellett az ifjúság jövőjéről az Európai Unióban, melyeket a linkekre kattintva tekinthetnek meg:
Ebihalak
Euforrita

Az elért pontszámok alapján iskolánk két csapata is megmérettethette magát a verseny regionális döntőjén 2022. november 17-én Budapesten az Európa Pontban. Az Ebihalak, melynek tagjai Oláh Réka, Kollár Anna, Dobin Anett és Bori Bianka. Illetve az EUforRita csapat, melyet Prokópius Fanni, Pisák Anna, Mecseki Enikő és Klein Xavér alkot. A csapatokat Jeskó Rita tanárnő és Rácz Dávid EPAS Junior Nagykövet készítette fel.

Iskolánk mindkét csapata nagyon élvezte a megpróbáltatásokkal teli napot. Remek hangulatban, némi izgalommal és nagyszerű ellátással telt a versenyző diákok napja. Voltak feladatok melyekre előre lehetett készülni, mint például a 60 másodperces bemutatkozás, az EU-nap prezentációja vagy a fiktív utazás részletes bemutatása. Mindemellett természetesen a lexikális tudás sem maradhatott el, hiszen több tesztet is ki kellett tölteni az Európai Unióval kapcsolatban. A nap zárófeladata pedig egy improvizációs feladat volt, melyben a Europe Direct tevékenységét kellett bemutatni.

Az EUforRita csapat a 8. helyen végzett.

Az Ebihalak pedig az 1. helyen, így továbbjutva az országos döntőre. Az Ebihalak egy budapesti osztálykirándulás és a Prágai út mellett megnyerte az EU-nap megrendezését is.

Sok sikert a következő megmérettetéshez!