4 for Europe országos döntő

A 4 for Europe verseny országos döntőjén iskolánkból egy csapat, az Ebihalak 2022. december 9-én Kecskeméten a Katona József Könyvtárban mérettethette meg magát. Az Ebihalak tagjai: Oláh Réka, Kollár Anna, Dobin Anett és Bori Bianka. A csapatot Jeskó Rita tanárnő készítette fel.

A verseny előtti időszak igencsak nehéz volt számukra. Éjt nappallá téve készültek a versenyre és csoda, hogy nem az iskolában aludtak. Fejből tudták az összes biztos és képviselő nevét, hálózatot, szerződést, csatlakozási évszámot, az EU elért eredményeit, célkitűzéseit, himnuszait és hagyományait. Mindemellett pedig még az EU korábbi és jelenlegi politikáját is megtanulták a lányok.

A csapat a Schiller-buszban ülve hangolódott a nagy napra.

Összességében elmondhatjuk, hogy a versenyző diákok napja remek hangulatban, nagyszerű ellátással és hatalmas izgalommal telt. A csapatoknak a regionális döntőhöz hasonlóan ismét be kellett mutatkozniuk 60 másodperc alatt, majd az ifjúságpolitikára épülő EU-nap megvalósításáról kellett beszámolni (melyről ezen a linken olvashat többet: ). Az Ebihalak mindenre fel voltak készülve, de az elsőre egyszerűnek tűnő kvízkérdések sajnos kifogtak rajtuk. A feladatban az EU utolsó 10 évének 30 eseményét kellett időrendi sorrendbe tenni. A nap zárófeladata egy improvizációs vitafeladat volt, melyben több kérdésről kellett érvelni egy megadott álláspont szerint és reflektálni az ellentétes álláspontokra.

Habár a csapat aznapi teljesítménye az ötödik helyre volt elegendő, így az Ebihalak elégedetten távoztak a versenyről, hiszen azt a tudást és tapasztalatot, amelyet a felkészülés során megszereztek, senki nem veheti el tőlük.

Gratulálunk minden csapatnak az elért eredményéhez!  

Az EU napon valamint a versenyen készült képeket, videókat ide kattintva böngészhetik.