Kollégiumi programok 2023/2024 -es tanév I. félév

Szalagavató: 2023. október 14.

Ebben a tanévben tizenkét végzős kollégista szalagavatója volt, de több, alsóbb évfolyamon tanuló kollégiumi diák is segített a táncok előadásában és a színvonalas műsor megvalósításában. A lázas, örömteli készülődés hangulata a kollégiumot is átjárta. Gratulálunk minden résztvevőnek és szervezőnek a felejthetetlen bálért.

Halloween-party és vetélkedő: 2023. október 25.

A kollégiumban először került megrendezésre Halloween-party. A kollégisták egy vetélkedő keretében érdekes, vidám feladatok által ismerkedhettek meg a Halloween ünnep eredetével, szokásaival. Művészeti foglalkozás során maszkokat is készítettünk, a diákok örömére, ezzel is ráhangolódva az ünnepre. Erre az alkalomra a kollégium Halloweeni fánkkal kedveskedett a diákoknak. Mindenkinek köszönjük, aki segített a megvalósításban.

A Mikulás is ellátogatott a kollégiumba. 🙂

Karácsonyi ünnepség: 2023. december 13.

Az idei karácsonyi ünnepség több szempontból is különleges volt. Ünnepélyes keretek között, nyugdíjba vonulása alkalmából elbúcsúztunk Virág Piroskától, aki hosszú éveken keresztül folytatott, áldozatos munkájával vezette a kollégiumot. Ezen kívül a kollégium első, novemberben alapított zenekara is bemutatkozott. A kollégiumi diákokból álló, tizenöt fős zenekar által megszólaltatott karácsonyi dalokat a meghívott vendégek és a kollégisták is közösen énekelték, meghitt, szeretetteljes, karácsonyi légkört teremtve. Több diák saját verssel is készült, mások hangszeres játékukkal emelték az est fényét. Köszönjük a részvételt és a finom süteményeket is, melyeket a kollégisták, a tanáraik, valamint a meghívott vendégek készítettek.

A kollégisták díszítették fel ismét a város egyik karácsonyfáját a Lahmkruam parkban, valamint az iskolai fenyőt is ők öltöztették díszbe.

Január 11-én Operakaland keretében az Anyegin c. balettelőadását tekintették meg a kollégistáink.