Mirk Ágnes tanárnő rangos elismerést kapott

2022. április 13-án Újhartyánban, a német nyelvű vers-és prózamondó megyei döntőjének díjkiosztóján került sor a Pest Megyei Német Önkormányzat által pedagógusok számára alapított „Katharina – Kreis- Preis” idei díjazottjainak kitüntetésére is.

Ebben az évben 4 pedagógus részesült az elismerésben, köztük Mirk Ágnes tanárnő is, aki immár 25 éve tanít a Schiller Gimnáziumban.

Mirk tanárnő a gimnáziumban német-és népismeret tanárként, a kollégiumban pedig kollégiumi nevelőként dolgozik, valamint évek óta az altenkircheni cserekapcsolat lelkes szervezője.

Mirk tanárnő folyamatosan törekszik a magyarországi németek nyelvének, kultúrájának, történelmének, értékeinek közvetítésére. Tősgyökeres vörösváriként büszke származására, mellyel pozitív példaként áll a diákok előtt. Nemcsak az iskolai, hanem a városi nemzetiségi rendezvények aktív résztvevője is, mellyel hozzájárul az intézmény nemzetiségi arculatának erősítéséhez, a magyarországi németek nyelvi és kulturális hagyományainak továbbadásához.

Tarnai Andrea (2017) és Priegl Éva (2020) után Mirk Ágnes már a harmadik jelenleg is az intézményben oktató pedagógusunk, aki ebben a rangos elismerésben részesült.

Gratulálunk Mirk tanárnőnek a kitüntetéshez, és további sikeres Schilleres éveket kívánunk!