OKTV díjátadó ünnepség

2023. június 2-án került sor a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) díjkiosztó ünnepségére, ahol a versenyek első három helyezettjei vehették át az erről szóló oklevelet. Ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában hirdettek versenyeket. Az első három helyezésért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútlevelet dr. Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke és prof. dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnöke adta át 70 középiskola 112 tanulójának.

Köztük volt iskolánk tanulója, Klein Xavér (11.c) is, aki a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n ért el I. helyezést.

Az eseményen különdíjakat is átadtak. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara által alapított különdíjat a horvát nyelv és irodalom, a német nemzetiségi nyelv, a német nyelv és az olasz nyelv versenyek első helyezettjei érdemelték ki, így Xavér is átvehette az egy hetes nyári táborba szóló meghívót az egyetem képviselőjétől.

Xavérnak gratulálunk és további eredményes tanulmányokat kívánunk!