Országos Haditorna Döntő

A Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium csapata októberben megnyerte a megyei haditorna döntőjét (Ay János, Czető Bence, Fazekas Márton, Tóth Lóránt), mely 15 csapat részvételével a Szentendrei kiképző bázison zajlott. Ezzel gimnáziumunk csapata kivívta az országos döntőn való részvétel jogát!

Az országos döntő április 17-19-ig rendezték Balatonakarattyán! A tornán az ország legjobb 20 csapata vett részt. Közülük a legtöbb csapat kadétképzős, honvéd vagy rendőr középiskolából került ki. A 4 fős csapatban 1 leány szerepeltetése kötelező volt.

Versenyszámok a következők voltak: mátrix labirintus futás, elsősegélynyújtás, lézer váltófutás, akadályfutás, kombinált kézigránát hajítás, helymeghatározás és távbecslés, fegyveres váltófutás. E 7 versenyszám eredményei adták a végső győztest.

A versenyt a Kratochvil Honvéd Középiskola nyerte, 2 ponttal a SCHILLER előtt, végig kiélezett küzdelemben! 3. helyen, 13 ponttal lemaradva, a Hunyadi kadét technikum végzett.

Ebben az erős mezőnyben, fantasztikus sikert értek el diákjaink, a 2. hely mellé begyűjtötték a fizikai számok összesített első helyét, az akadályfutás és a kombinált kézigránát hajítás kimagasló időeredményének különdíját!!!

Az Országos Döntőn szereplő csapat tagjai: Lipcsey Dorottya, Ay János Hunor, Gelencsér György, 

                                                            Tóth Lóránt

Felkészítő tanár : Vincze Ákos

Gratulálunk a csapatnak és felkészítőjüknek!

  

oznor
oznor
oznor