PaThalia 20

Iskolánk színjátszó csoportja, a PaThalia 2021-ben ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. Abban az évben a Covid-járvány miatt nem tudtuk megrendezni jubileumi ünnepségüket, ezért jó ötlenek tartottuk a gimnázium fennállásának 60 éves ünnepségsorozatába beépíteni, melyre 2023. november 18-án 16 órától került sor. Az ünnepség egy a társulat elmúlt 20 évének dokumentumaiból (oklevelek, plakátok, fellépések emlékei, újságcikkek) és fotóiból készült, az iskola aulájában felállított kiállítás megnyitójával vette kezdetét, majd az erre az alkalomra összeállított jubileumi füzet bemutatása következett. Ezután néhány ajándék átadására került sor.

A köszönetnyilvánítások után felvágtuk a jubileumi tortát, majd a színházterembe vonultunk, ahol a résztvevők vegyes csapatokban (minden csapatban a társulat különböző évjárataiból ültek a játékosok) egy PaThalia-történeti kahoot-kvízt oldottak meg. Ezt követően szintén vegyes csapatokban improvizációs játékokat játszottunk, melyek igen vidám hangulatot teremtettek.

A rendezvény sikeres lebonyolítása Magyarország Kormányának a Bethlen Gábor Alapkezelő által nyújtott anyagi támogatásával valósult meg.