Pest megyei német nyelvű vers-és prózamondó verseny

Március 28-án délután iskolánk adott otthont a Pest megyei német nemzetiségi általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások számára megrendezett megmérettetésnek.

A színházteremben tartott rövid műsoros megnyitót követően közel 140 diák mutathatta be tudását „Hochdeutsch” és „Mundart” kategóriákban 6 zsűri és a nekik szurkoló kísérőik előtt. A zsűritagoknak most sem volt könnyű dolga, hiszen a diákok alaposan felkészültek, színvonalas produkciókkal örvendeztették meg a hallgatóságot.

Iskolánkat több tanuló képviselte a verseny különböző kategóriáiban:  Radnai Tamás 7.b, Szarka Simeon 7.c, Hegyi Kincső 8.b, Czető Szabolcs 8.b, Dobronyi Árpád 8.b, Szamosvári Kata 8.b, Sarkadi Levente 8.b,  Szontág Emese 9.c, Kiss Zsófia 9.c, Pákozdi Panna 9.d, Osztheimer Anna 9.d, Szabó Dáriusz 9.d, Hegyi Csenge 9.e, Csefkó Noémi 9.e, Manhertz Liza 10.b, Szántó Brigitta 11.d.

Közülük „Mundart” kategóriában Radnai Tamás és Manhertz Liza, „Hochdeutsch” kategóriában pedig Hegyi Csenge, Pákozdi Panna és Szántó Brigitta képviseli iskolánkat és Pest megyét május közepén a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumban megrendezésre kerülő országos döntőben.

Gratulálunk minden induló versenyzőnek, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk a döntőben!

A nap zárásaként nemcsak a továbbjutók vehették át okleveleiket és ajándékaikat a zsűri elnököktől, hanem sor került a Pest megyei pedagógus kitüntetések (Katharina Kreisz-Preis) átadására is. A kitüntetett pedagógusoknak ez úton is gratulálunk.

A rendezvényt nem lehetett volna sikeres a szervezésben és lebonyolításban részt vevő tanárok és diákok nélkül. Ezúton is köszönjük munkájukat!