Prágai nyereményút

Az Ebihalak csapattal (Bori Bianka, Dobin Anett, Kollár Anna, Oláh Réka ~ Jeskó Rita) a 4forEurope versenyen elért eredményeinknek köszönhetően nem csupán egy budapesti tanulmányi kirándulásra lettünk jogosultak, hanem eljuthattunk Prágába is 2023. március 29-től április 2-ig.

Miután izgalmakkal telve felszálltunk a buszra, indulhatott is a nagy kaland. Az első megálló Brno városa volt, ahol tettünk egy kisebb kört és már indultunk is tovább fő célunk felé. Prágába megérkezve óriási dugó várt ránk, így egész későn értünk a szállásunkra, ahol elfogyasztottuk a vacsoránkat. Vacsora után felkerekedtünk, hogy felfedezzük az esti várost.

Másnap megismertük Irinát, az idegenvezetőnket, aki felvitt minket a Prágai várhoz, megmutatta a Szent Vitus – Székesegyház rejtelmeit, végigvezetett az Arany utcán és a Kisoldalon, elmesélte a Lőportornyok történetét, illetve átsétáltunk a Károly – hídon, ahol mindannyian kívántunk valamit.

Az idegenvezetés után hatalmas kalandvágyunknak eleget téve ellátogattunk Prága néhány rejtett kincséhez. Megtekintettük a 8000 könyvből álló könyvtornyot a prágai Nemzeti Könyvtárban, a John Lennon falat, amire felírtuk a csapatnevünket is és a világ egyik legszűkebb utcáját, ahol jelzőlámpa irányítja a kalandvágyókat.

Megtekintettük a Terezíni koncentrációs tábort, a Gettó Múzeumot és Prágában a Zsidó Negyedet. A nap végén tettünk egy kört az Óvárosi téren, ahol éppen húsvéti vásár volt. Megnéztük a híres Orjol nevezetű órát a Városháza homlokzatán és a Tyn templomot.

Szombaton felfedeztük Karlštejn gótikus várát, amely egy a falu fölé emelkedő 320 méter magas mészkősziklán található. Miután mindent megtudtunk a várról, ellátogattunk Ferenc Ferdinánd nyári rezidenciájára, a Konopiště kastélyhoz, ahol összebarátkoztunk néhány őzzel, pávával és Gyurival a medvével.

Az utolsó napon a reggeli után ismét felszálltunk a buszra és hátunk mögött hagyva Prága csodás városát rengeteg élménnyel és barátsággal gazdagodva elindultunk haza.

Több képet az Ebihalak Instagram oldalán találnak: https://www.instagram.com/4foreurope_ebihalak/

Bori Bianka