Radnai Erika tanárnő rangos elismerést kapott

2023. április 14-én Pilisvörösváron, iskolánk színháztermében, a német nyelvű vers-és prózamondó megyei döntőjének díjkiosztóján került sor a Pest Megyei Német Önkormányzat által pedagógusok számára alapított „Katharina – Kreis- Preis” idei díjazottjainak kitüntetésére is.

Ebben az évben 4 pedagógus részesült az elismerésben, köztük Radnai Erika tanárnő is, aki 2015 óta iskolánk német nyelv-és irodalom, valamint népismeret tanára.

Radnai tanárnő lelkiismeretesen készíti fel diákjait a DSDI- és II. vizsgákra, az érettségire és mindezek mellett folyamatosan törekszik a magyarországi németek nyelvének, kultúrájának, történelmének, értékeinek közvetítésére. Büszke nemzetiségi származására, amellyel pozitív példaként áll a diákok előtt. Nemcsak az iskolai, hanem a városi nemzetiségi rendezvények aktív résztvevője is, mellyel hozzájárul az intézmény nemzetiségi arculatának erősítéséhez, a magyarországi németek nyelvi és kulturális hagyományainak továbbadásához.

Tarnai Andrea (2017), Priegl Éva (2020) és Mirk Ágnes (2022) után Radnai tanárnő már a negyedik jelenleg is az intézményben oktató pedagógusunk, aki ebben a rangos elismerésben részesült.

Gratulálunk Radnai tanárnőnek a kitüntetéshez, és további sikeres Schilleres éveket kívánunk!