Schiller bál 2023

2023. február 18-án rendeztük meg hagyományos alapítványi sváb bálunkat, a Schiller bált, amelyre nagy örömünkre a két év pandémiás kényszerszünet után ismét sokan jöttek el.

Az este diákjaink műsorával kezdődött, a 7-10. évfolyamosok a nemzetiségi néptáncórákon Priegl Éva tanárnő és Sax Norbert tanár úr irányításával elsajátított koreográfiákkal kápráztatták el hozzátartozóikat.

Az idén ősszel tanulóinkból alakult Schiller-zenekar Kozek Balázs ( a Zeneiskola tanára) vezetésével hagyományos és modern német slágerekkel teremtett jó hangulatot, míg iskolánk SchilLerchen kórusa német népdalokat adott elő Priegl Éva tanárnő vezényletével, készülve a tavaszi országos minősítő versenyre.

A műsort követően az Ungarndeutsche Jungs zenekar szolgáltatta a talpalávalót, a legkitartóbbak hajnal 2 óráig ropták a táncot az iskola aulájában. Az élményeken kívül sokan értékes tombolanyereményekkel térhettek haza.

Köszönjük mindenkinek, akik munkájukkal, felajánlásaikkal támogatták a rendezvény sikeres lebonyolítását, ill. ezáltal iskolánk Tehetséges Gyermekekért Alapítványát.