Siker a „4 for Europe” vetélkedőn

A Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium diákjai az idei tanévben is indultak a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett  ‘4 for Europe’ című európai uniós témájú vetélkedőjén.

A csapatoknak a verseny első fordulójában online feladatokat kellett megoldaniuk 2021. október 11-24. között. A feladatok az EU-ról szóló lexikális ismerteket igénylő és kreatív kihívásokat is tartalmaztak.

Az első fordulóban  elért pontszámok alapján iskolánk benevezett csapatai bejutottak a közép-magyarországi regionális döntőbe, amely 2021. november 18-án Budapesten az Eurorópa Pont épületében került megrendezésre.

A regionális döntőben a Schilleres diákok ügyesen vették az akadályokat és az alábbi eredményeket érték el:

„Miush” – 7. helyezés (Ádám Eszter, Ahmeti Jerina, Raczkó Vanda, Szauter Barbara 10. e osztály)

„Schiller Liga” – 4. helyezés (Győrfi Lili, Pataky Rajmund, Prókopius Gergely, Thirring Lenke/Pintér Nádja 12. a osztály)

„Anna and the Gentlemen” – 1. helyezés (Bubán Anna, Hadnagy Ádám, Kerékgyártó Richárd, Rácz Dávid 11. b osztály)

Gratulálunk mindhárom csapatunknak!

A versenyszabályzat értelmében az országos döntőbe a regionális fordulók első és második helyezettjei kapnak meghívást, így az „Anna and the Gentlemen” csapata továbbjutott az országos döntőbe, amely 2021. december 9-én Kecskeméten kerül megrendezésre.

Minden csapatunknak gratulálunk az elért szép teljesítményéhez! „Anna and the Genlemen” csapatának pedig további sikeres versenyzést kívánunk!

A csapatokat Jeskó Rita tanárnő készítette fel a versenyre.