Sikerek a német nyelvű vers-és prózamondó verseny megyei fordulóján

2022. április 13-án Újhartyánban rendezték meg a német nyelvű vers-és prózamondó verseny megyei fordulóját. Iskolánkat 7 tanuló képviselte a versenyen, 4 diák a nyelvjárás (Mundart), 3 diák pedig az irodalmi német (Hochdeutsch) kategóriában, ahol valamennyien kiemelkedő eredményeket értek el.

Nyelvjárás kategóriában a 7-8. osztályosok versenyében Klein Léna (8.a) az I., míg Apollónia Szilvia (8.a) a II. helyezést érte el. A 9-12. évfolyamosok között Radnai Tamás (11.b) I. helyezett, Milbich Lora (9.a) pedig II. helyezett lett, így vidám történeteikkel az országos döntő zsűrijét is megörvendeztethetik majd.

Hochdeutsch kategóriában Czető Bence (10.a) kápráztatta el a zsűrit egy Heine balladával, mely I. helyezést és különdíjat is jelentett. Wei Tian Zeng (9.c) a II., Magyar Eszter (9.c) pedig a III. helyet szerezte meg a 9-10. évfolyamosok versenyében. Bence és Wei eredményével továbbjutott az országos döntőbe.

Az országos döntőt május 27-én a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumban rendezik majd.

Minden résztvevő Schilleres diáknak és felkészítő tanáraiknak szívből gratulálunk, szurkolunk nektek az országos döntőben!