Túl az első X-en, 4 for Europe verseny

A Nemzeti Választási Iroda az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával együttműködve, a 2019/2020-as tanévben is meghirdette a „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!” vetélkedőt középiskolás diákok számára.

A vetélkedő célja, hogy a fiatalok megértsék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így – jövőbeni elsőválasztóként – tudatos magyar és európai polgárrá váljanak.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartói Irodája pedig  „4 FOR EUROPE” címmel immár sokadik alkalommal európai uniós témájú versenyt szervez.

Nagyon örülünk, hogy iskolánkból az előző évekhez hasonlóan több fiatal tanuló döntött úgy, hogy megmérettetik tudásukat négy fős csoportokban.

 

Túl az első X-en csapatát  Ghymes Levente (12.a) , Szabó László Máté (12.a.), Szöllőssy Bálint (12.a), és Nagy Roland (12.b) alkotja.

 

A 4 for Europe versenyen két csapat is elindult. Az egyik csapatot Kószó Dalma, Sztabina Johanna,  Pataky Rajmund és Thirring Lenke, míg a másikat Győrfi Lili, Koch Fanni, Pintér Nádja és Prokópius Gergely alkotják. Mind a nyolc tanuló a 10. a osztály tagja.

 

A diákoknak sikeres felkészülést kívánunk a versenyekre.