„Typisch deutsch” – Egy rendhagyó német nyelvű verseny

2022. november 3-án négy csapat részvételével került megrendezésre iskolánkban, első ízben a „Typisch deutsch” német nyelvű verseny a 7. évfolyam diákjai számára.

A tanulók három fős csoportokban vetélkedtek, és közben ismert német nevezetességekről, termékekről, tájakról és híres emberekről tanultak.

A versenyre egy otthon elkészített plakáttal érkeztek, majd további kreatív feladatokban mérték össze tudásukat.

A plakátokból az iskola aulájában egy kiállítás tekinthető meg.

Az alábbiakban Balogh Borka Csenge 7.b osztályos tanuló beszámolóját olvashatjátok:

„Nagyon jól éreztem magam szerintem vicces volt, és jó volt látni, hogy mindenki jól érezte magát! Tetszett, hogy egy plakátot kellett csinálni, hogy benevezzünk magára a versenyre, meg kellett oldanunk, hogy valahol találkozzunk ez által még jobban összebarátkoztunk a csapattársaimmal! Majd a végén lepontozták a plakátokat is! A versenyen négy állomás volt (pl.: párosító, igaz-hamis, keresztrejtvény, és feleletválasztós teszt), majd mindezeket lezárva egy Kahoot menet. A megállók mellet sok-sok német finomságot is lehetett enni, ami szintén nagyon tetszett! Végül mindenki kapott egy kis oklevelet, és csináltunk pár fotót. Csapatunk, a Seidenraupen 3. lettJ Gratulálunk az első helyezett „Döner” csapatnak, a Hundefutter ill. a Goldbären csapatnak is. Jó volt együtt!J

Nagyon tetszett máskor is szívesen mennék!”