Ünnepel(t) a Schiller – 60 éves jubileum

2023 novemberében tartottuk intézményünk 60 éves jubileumi ünnepségsorozatát.

November 10-én iskolánk jelenlegi diákjai a „Schiller 60” Projektnap keretében ismerték meg a gimnázium történetét. Minden évfolyam egy évtizedet dolgozott fel. Tanulóink kisfilmet, kvízt, idővonalat, roll-up-ot készítettek, újságot írtak. Emellett részt vehettek nosztalgia órákon, és az elmúlt hat évtized kultikus filmalkotásainak köszönhetően betekinthettek a régi idők iskolai életének világába. A nap zárásaként pedig egy kahoot kvíz által szórakozva bővíthették ismereteiket az iskoláról.

November 11-én a „Schiller – sport, ami összeköt” nosztalgia teremlabdarúgó tornát rendeztük meg. Az esemény nagyon jó hangulatban zajlott. Végig sportszerű, jó mérkőzéseket láthattunk. Legalább ilyen fontos volt, hogy a lehetőség nyílt a régi közösen megélt sportélmények felelevenítésére, a sikeresen megvívott megyei és országos döntők felidézésére.

November 17-én, a „Jubileumi ünnepély” keretében a múltidézés mellett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára átadta a nemzetiségi ösztöndíjakat iskolánk hat tanulójának. Lezárásra került az épület tetőfelújításának 2. üteme. Az intézmény azon volt és jelenlegi alkalmazottai, akik legalább 20 évet dolgoztak iskolánkban, emlékplaketteket vehettek át.

November 18-án a német nyelvű színtársulat egykori és jelenlegi tagjai gyűltek össze a „PaThalia 20” elnevezésű kötetlen délutánra, ahol felidézték a közös emlékeket, a legsikeresebb színpadi jeleneteket.

„Majdnem 30” éve működik intézményünk nemzetiségi kollégiuma. Ebből az alkalomból kifolyólag november 25-én délután visszatértek régi kollégistáink egy közös múltidézésre.

Az ünnepségsorozat záró eseménye, a november 25-én megrendezett „Gimi 60” Jubileumi bál volt, amelyen 38 évfolyam 63 osztályának tagjai vettek részt. A remek hangulatú este a találkozás öröméről, a nosztalgiázásról szólt. A táncos kedvű vendégeknek a talpalávalót a Die Spitzbuben zenekar szolgáltatta.

Iskolánk 60 éves történetének kisfilmje és a jubileumi ünnepségsorozatról készült összeállítás az alábbi linken található.

Ugyanitt, az 1971-ben végzett osztályunknak köszönhetően, betekintést nyerhetnek a múltbeli diákok életébe.

Az ünnepségsorozatunkat záró báli képek és a projektnapunkon készített újság, a jelent mutatják be.

Az elérhetőséghez katt IDE!

Köszönjük a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságnak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül a jubileumi ünnepség lebonyolításához nyújtott támogatását.