Látogatás a Goethe Intézetben

A 9. b osztály október 24-én látogatást tett a budapesti Goethe Intézetben, ahol német nyelvi környezetben próbálhattuk ki tudásunkat.

A rendhagyó németórát Kraft Enikő, az intézet munkatársa tartotta. Először ismerkedtünk kicsit, kérdéseket tettek fel nekünk, és egyéni válaszainknak megfelelően kellett csoportokat alkotnunk. Természetesen mindez németül zajlott.

Később egy izgalmas feladatlapot kaptunk, amelyen olyan kérdések álltak, mint például: Hány lépcsőfok van a földszint és a második emelet között vagy mennyibe kerül az automatánál egy forrócsoki. A feladat segített nekünk kicsit feloldódni és megismerkedni az intézettel. A végén megbeszéltük a válaszokat, és a legügyesebb csoport jutalomban részesült.

A következőkben egy Németország-puzzlet kellett kiraknunk. Ebben külön részekre voltak szedve a tartományok, és jelölve a fővárosok, majd Kahoot-oztunk. Mindenki a gyorsaságra, illetve a pontosságra törekedett. A kvízben német irodalomról, nevezetes épületekről, könnyűzenéről illetve fontos évszámokról volt szó.

Zárásképp egy rövid videót néztünk meg a németekre jellemző sztereotípiákról. Nagyon jópofa és érthető kisfilmben volt részünk.

Az intézetnek csodás könyvtára van, ahol a program végén körbenézhettünk. Itt szótárak, napi-, heti-, havilapok, CD-k, DVD-k, klasszikus és modern irodalom található. A látogatásunk végén kis ajándékokkal (kitűzőkkel, tollakkal) leptek meg minket.

Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy jókedvűen távoztunk.  Nagyon jól éreztük magunkat, és várjuk a következő látogatást.

 

Palkó Anna 9.b