VI. hely az Országos Diákolimpián leány labdarúgásban

Június 21 és  24. között a 7-8. osztályos leány focicsapatunk részt vett  Mátrafüreden illetve Gyöngyösön az Országos Diákolimpiai Játékokon Pest megyei bajnokként.

A megnyitóünnepség pénteken olyan volt a Gyöngyösi  Sportcsarnokban , akár az igazi olimpiai játékokon majd szombaton jöhettek a mérkőzések …

Az első meccsen 6-2 re vertük a Veszprém megyei bajnokot majd 2-2 döntetlent követően büntetőrúgásokkal Somogy  megye legjobbjait is sikerült legyőzni. Délután 4-2 -es győzelem a „Nógrádiak” ellen  majd a nap végén (kicsit fáradtan)  2-1 arányban  kikaptunk Hajdúszoboszlótól.

Bejutottunk a legjobb nyolc csapat közé , ahol a hazai gyöngyösi csapat várt ránk….A fergeteges hazai közönséggel is „dacolva” az első félidő 0-0-s döntetlent követően a második félidőre kicsit lankadt a figyelem és 2-0-s vereséget szenvedtünk.  A helyosztó mérkőzéseken először a Tiszaföldváriak következtek , akiket legyőztünk 2-1 –re,  de sajnos Nagy Emőke vállsérülést szenvedett.  Az 5. helyért a „szabolcsi bajnok” Patroha csapatával értünk el 1-1- es döntetlent, ami után  7 m-es rúgásokkal alulmaradtunk, így   összesítésben az előkelő 6. helyen végeztünk. A csapat gólkirálynője Végh Adrienn volt 13 góllal.

A sikercsapat tagjai voltak:

Ascher Dóra,  Cserényi Boglárka, Földi Virág , Griff Anett, Hernás Janka , Lieber Fanni, Maizl Kinga, Nagy Emőke , Végh Adrienn és  Vrezgó Zorka.

A csapat kísérői: Kertészné Németh Csilla tanárnő és Ónodi Zoltán tanár úr voltak.

Gratulálunk a lányoknak és hasonló sikereket kívánunk a jövőben is !