Országos Német Szavalóverseny 2019

2019.május 17-én került megrendezésre a német nyelvű szavalóverseny országos döntője. A versenyen iskolánk három tanulója vett részt. Czető Szabolcs 9.b osztályos tanuló Hochdeutsch kategóriában 3. helyezést ért el, Radnai Tamás 8.b osztályos tanuló Mundart kategóriában került a dobogó 3. fokára! 

A következőkben Pákozdi Panna 10. d osztályos tanuló beszámolóját olvashatják, aki szintén részt vett a versenyen, és 7. helyezést szerzett:

A XV. Országos Német Szavalóverseny idén a DNG-ben, a pesterzsébeti német nemzetiségi gimnáziumban került megrendezésre. A versenyre Brezovszki-Dévity Angéla tanárnő kísért el minket, aki a verseny alatt végig támogatott és buzdított bennünket. Az érkezésünk után regisztráltunk, majd a megnyitó következett, és röviddel utána a verseny. Sok remek prózát és verset hallhattunk, amelyek között bőven voltak szórakoztató, elgondolkodtató és szomorú hangvételű művek is. Nagyon élveztem az előadásokat, és valóban sokat tanultam a vetélytársaimtól. A zsűri tagjai – akik többek között a Goethe Intézet, a ZfA, a Budapesti Német Nagykövetség és nemzetiségi iskolák tanáraiból kerültek ki – gimnáziumunkból két tanuló teljesítményét értékelték helyezéssel.  Czető Szabolcs 9.b osztályos tanuló Hochdeutsch kategóriában 3.helyezést ért el,  Radnai Tamás 8.b osztályos tanuló Mundart kategóriában szintén a 3.helyen végzett. Tamást iskolánk egykori tanulója, Richolm Erik készítette fel a versenyre. Bátran mondhatom, hogy mindenki pozitív élményekkel tért haza a döntőről.