Schilleres diákok a Go To Vote Action Plan Contest nemzetközi verseny nyertesei között!

Az Európai Parlament Nagykövetiskola program keretein belül Jeskó Rita tanárnő felkészítésével még októberben indult Tanka Anna, Pál Blanka, Kiss Dávid és Kovács Domokos Péter a „Túl az első X-en, válassz!” országos versenyen. Akkor  csapatunk a regionális döntő 4. helyét zsebelte be.

A versenyre készített videóprojektjükkel neveztünk egy nemzetközi EU-s versenyen is.

A brüsszeli versenybizottság számos beérkezett ötlet után a mi pályázatunkat kiáltotta ki egyik győztesnek. Az ötletünkhez kellettek a Schilleres diákok, amikor egy hétfői nap reggelén az iskola épületének ajtaja előtt  két ajtó fogadta őket.

A nyeremény, hogy az ötletet a csapat egyik tagja bemutathatja Brüsszelben az EP plenáris termében az Európai Ifjúsági Héten több száz résztvevő előtt, ezzel EU-s hírnevet szerezve iskolánknak és a projektnek.

Az ötletet a csapat döntése alapján a cikk írója, Kovács Domokos Péter 12/B osztályos tanuló fogja bemutatni Brüsszelben

A flashmobról készült videót itt lehet megtekinteni.

Köszönjük azoknak, akik támogattak minket a megvalósítás során!

Kiemelt segítők: Jeskó Rita és Szeitz Teodóra tanárnők. Gábor bácsi, a gondnok. A videós csapat keménymagja: Hadnagy Ádám, Radnai Tomi.

 

Ha szeretnél részt venni EU-s projektjeinkben, többet megtudni az EU-ról és utazásokat nyerni, akkor csatlakozz a csapatunkhoz!

FACEBOOK CSOPORT ITT