Schilleresek a Pest megyei Diákparlamenten

Az Országos Diák Parlament 50 pontja között szerepel, hogy a Megyei Diákparlamentet évenként rendezzék meg.
Idén országszerte összehívásra kerültek a Megyei Diákparlamentek. A Pest megyei ülésre 2018.11.26-án került sor a Fazekas Mihály Gimnáziumban, Budapesten.
Iskolánkat Nagy András képviselte. Andris előzetesen összegyűjtötte az iskolai javaslatokat és a DÖK által megszavazottakat vitte el a Pest megyei Diákparlamentre.  

A Megyei Diákparlament szervezésében és lebonyolításában az Országos Diák Tanács képviselőjeként részt vett Kovács Domokos Péter, gimnáziumunk végzős diákja. Domokost a tavalyi Megyei Diákparlamenten póttagnak választották az intézményi delegáltak.
A hétfői ülésen tag lett belőle, mert Takács Luca lemondott tisztségéről.
Érdekesség, hogy Pest megye képviseletét az Országos Diák Tanácsban ezentúl két német nemzetiségi iskolába járó diák fogja ellátni, mert póttagnak Kovács Dánielt, a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola diákját választották meg a küldöttek.
Az eseményen bemutatásra került a Pest megyei ifjúsági fórum (PIF) nevű Facebook csoport, amelyet azért hoztak létre az Országos Diák Tanács Pest megyei képviselői, hogy folyamatosan kapcsolatot tudjanak tartani a megye diákságával.
Az esemény különlegessége volt, hogy a felszólalások és tájékoztató után megrendezésre került egy digitális interaktív parlament. A kérdésre, hogy mi jut eszükbe az iskolai diákönkormányzatról, a diákok a képen látható szavakkal válaszoltak. Az 57 iskolai küldött részvételével lezajlott eseményen áttekintettük az Országos Diákparlament javaslatait és azok megvalósulását. 
Az Országos Diák Tanács következő ülését decemberben tartja. A Tanács munkájában Kovács Domokos ezentúl tagként vesz részt.
Gratulálunk és jó munkát kívánunk!