Sikerek az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőiben!

A tanév rögtön diákolimpiai sikerrel kezdődött. A Boleska Dániel, Gáspár Tamás, Terék Zoltán, Szakszon Ádám és Kerékgyártó Richárd alkotta csapat már az év eleji Ügyességi Csapatbajnokságon távolugrás versenyszámban elért 4. helyezéssel (1cm-rel maradtak le a dobogóról) bizonyította, hogy sportolóink ott vannak az ország legjobbjai között.

2019-ben nagy reményekkel indultunk neki a körzeti többpróba csapatbajnokságnak is. Ezt a versenyt Hunya Miklóssal kiegészítve nagyon fölényesen nyertük.

Tavalyi eredményeket tekintve az Albertirsán megrendezett megyei többpróbát is magasan kellett volna nyernie a csapatnak, de egy sajnálatos sérülés következtében 2. helyen végeztünk.

Sajnos a többpróba remények itt elszálltak.

Egyéni versenyszámokat tekintve a megyei versenyen tanulóink a következő eredményeket érték el:

Gáspár Tamás 100m 1. hely; távolugrás 2. hely

Szakszon Ádám Távolugrás 1. hely; 100m 2. hely

Gáspár Tamás, Szakszon Ádám, Terék Zoltán, Kerékgyártó Ricsi (t:Boleska Dániel) 4×100.as váltó 1. hely

A 4×100-as váltó eredményével 3. helyen jutottunk be az országos döntőbe.

Főleg erre a versenyszámra kezdtük el felkészíteni a diákokat, mert itt volt a legnagyobb esélyük az Országos Döntőben dobogóra állniuk.

Szakszon Ádám az Országos Döntőben távolugrásban képviselte iskolánkat, illetve Gáspár Tamás 100m-en ért el 8. helyezést.

A döntő napján felkészült volt a váltó, a szél és az eső ellenére hiba nélkül körbe ért a bot. Egytől-egyik mindenki kihozta magából a maximumot és 1,2mp-et javítottak a megyei eredményükön, amivel az előkelő országos 2. helyet érték el.

Felkészítő tanárok: Orosz Ákos, Vincze Ákos

Gratulálunk atlétánknak és felkészítő tanáraiknak!