#szavaznifogok

Néhány diák a Schillerből február 20-án, szerdán egy kerekasztal beszélgetésen vett részt Budapesten, az Európa ponton. Köztük voltunk mi is – Betti, Dalma, Lenke, Gergely, Johanna.

A beszélgetés témája: a májusi EU-s parlamenti választások népszerűsítése a fiatalok körében. Először egy előadás keretén belül a mai EU-s helyzetről tájékoztattak minket. Ezek után szó volt többek között a Brexitről, Angela Merkel lemondásáról, az EU-ban történő oktatásról, a nemzetközi cserekapcsolatokról és végül, de nem utolsó sorban az Erasmus Programról. Miután lezajlott ez a kis előadás, kezdetét vette a kerekasztal-beszélgetés, ahol különböző diákszervezetek tagjaival ismerkedhettünk meg. A beszélgetés alatt szó volt a nyelvoktatásról, a fiatalok ösztöndíjas támogatásáról és a cserekapcsolatokról is.

Bár mi még nem szavazhatunk, ennek ellenére érdekesnek és hasznosnak találtuk a programot. Végig fent tartható volt a figyelem, mert az előadás közben egy kvízt lehetett tölteni, amellyel különféle ajándékokat lehetett szerezni: pendrive, bögre, vászontáska, jegyzetfüzet és hasonlók. A sorsolást Lenke nyerte, de senki nem maradt ajándék nélkül. Az előadás végén sütemények, szendvicsek, innivalók várták a hallgatóságot. Közben további beszélgetések alakultak ki. Jó volt a hangulat és a társaság, nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Indulás előtt fényképeket is készítettünk. Ha bárkinek felkeltettük az érdeklődését, akkor a következő programon szeretettel várjuk!

 

A programon részt vett: Thirring Lenke, Kószó Dalma, Prokópius Gergely, Naményi Bettina, Kovács Domokos, Kiss Dávid és Sztabina Johanna