Szelektív november

A november 20-i hét folyamán az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva rendeztük meg a projekt-hetünket iskolánkban. A tavalyi év során gimnáziumunk elnyerte az Európai Parlament Nagykövet-iskola címet, ennek keretében valósítottuk meg egyhetes programunkat.

A diákok különböző tanórák keretén belül foglalkoztak a környezettudatossággal: matekórán környezettudatos matekfeladatokat oldottak meg, illetve rajzos illusztrációk készültek az egyes feladattípusokhoz, rajzórán kidekorálták az újonnan beszerzett szelektív-gyűjtőket, irodalomórán A walesi bárdok című művet dolgozták fel – újrahasznosított dolgokból készítettek kiállítást és átírták a jól ismert balladát. Az iskolarádió egész héten környezettudatos programokat sugárzott mai zenékkel fűszerezve.

A pénteki osztályfőnöki órákon a diákok interaktív előadásokon hallhattak friss és aktuális információkat a környezettudatosságról, melyet az Az Európai Parlament Nagykövet-iskola  diákképviselői adtak elő. Az előadás prezentációját ITT tekinthetik meg.

Az előadás része volt három videó is, melyet a diákok készítettek:

https://www.youtube.com/watch?v=30T1yRDYoko

https://www.youtube.com/watch?v=y1RAFhBKVWI&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=FnB2w6Nj2tg

A hét jelentős eredménye, hogy az összes tanterembe szelektív kuka került. Így az intézményben már mindenhol szelektíven gyűjtjük a műanyagot, a fémet és a tetrapakot. Emellett a megszokott helyen megtaláljátok az elemgyűjtőt is. Ne feledkezzetek meg arról sem, hogy a papírhulladékot is szelektáljátok, hogy minél több bevételetek legyen az éves gyűjtéskor!

A projekt-hét sikeresen zárult, köszönjük mindenkinek a segítséget. A projekt iskolai lebonyolításában aktívan közreműködő Kovács Domokos Péterrel készült interjút itt olvashatják.

 

dav

dav

dav

dav