Ismét EU-napot tartottunk!

Az Európai Parlament Nagykövet-iskolájaként a Schiller május 24-én tartotta meg a 3. schilleres Európa-napot, ahol a diákoknak lehetőségük volt a szokásos tanórák keretein kívül is foglalkozni az Európai Unió működésével.

15 év, 15 kérdés névvel kvíz versenyt rendeztünk és egy workshop keretein belül a választó korú diákoknak lehetőségük volt elmondani, hogy mit gondolnak a migrációról, a klímaváltozásról vagy más, az EU-t és Magyarországot érintő társadalmi és politikai kérdésekről.

A Nemzeti Alaptanterv célkitűzése is, hogy felelős állampolgárokat neveljen az iskola. Az Európai Parlament Nagykövet-iskola programja remek lehetőség, hogy az iskolánk ráerősítsen erre a célkitűzésre és megmutassuk diákjaink számára az EU működését.

A projektnek köszönhetően többször is jártunk Brüsszelben és számos hazai és nemzetközi versenyen szerepeltünk sikeresen.

A projektet Jeskó Rita, Szeitz Teodóra, dr. Gór Szilvia tanárnők és Kok Zoltán tanár úr kísérik.

A tanárok koordinálása mellett nagyon sok energiát tesznek bele a szervezésbe a programban részvevő diákjaink. Ebben az évben elbúcsúzik tőlünk kettő, a Nagykövet-Iskola program meghatározó alakja. Kiss Dávid és Kovács Domokos Péter energikus munkával, kreatív ötletekkel, profi szervezéssel segítette a programot és koordinálta a diákcsapat tevékenységét.

A jövő évben mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy csatlakozzon az EU-s csapathoz és részt vegyen a közös munkában.

 

Ha szeretnél részt venni EU-s projektjeinkben, többet megtudni az EU-ról és utazásokat nyerni, akkor csatlakozz a csapatunkhoz!

 

FACEBOOK CSOPORT ITT